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Registros recuperados : 67 | |
11. | | FERREIRA, L. T.; ARAÚJO, S. de S.; HERCULANO, L. M.; PEREIRA, J. A. F.; WILLADINO, L. Indução do enraizamento in vitro em mamona BRS - energia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 37 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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13. | | NASCIMENTO, L. C. do; PIO-RIBEIRO, G.; WILLADINO, L.; ANDRADE, G. P. de; SANTOS, R. C. Obtenção de plantas de amendoim livres de vírus, através do cultivo de embriões e quimioterapia in vitro. Revista de Oleginosas e Fibrosas, v.5, n.2, p.307-312, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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14. | | WILLADINO, L.; CAMARA, T. R.; SANTOS, M. A.; TORNE, J. M. Obtenção de uma linhagem de milho tolerante ao estresse salino mediante a cultura de anteras. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 11, p. 1313-1318, nov. 1995. Título em inglês: Salt stress-tolerant maize production by anther culture. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | ULISSES, C.; CAMARA, T. R.; WILLADINO, L.; MEUNIER, I.; ROCHA, P. S. G. da; ALBUQUERQUE, C. Selecao in vitro de gemas de bananeira `Nanicao'tolerantes a salinidade Scientia Agricola, v.57, n.4, p.667-670, Piracicaba, ESALQ, 2000 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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18. | | MARTINI, P. C.; WILLADINO, L.; ALVES, G. D.; DONATO, V. M. T. S. Progagação de orquídea Gongora quinquenervis por semeadura in vitro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 36, n. 10, p. 1319-24, out. 2001 Notas Científicas.
Título em inglês: Propagation of orchid Gongora quinquenervis by in vitro germination. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 67 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/02/2021 |
Data da última atualização: |
19/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GUIMARÃES, M. J. M.; SIMOES, W. L.; BARROS, J. R. A.; WILLADINO, L. G. |
Afiliação: |
Miguel Julio Machado Guimarães; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; Juliane Rafaele Alves Barros; Lilia Gomes Willadino. |
Título: |
Salinity decreases transpiration of sorghum plants. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Experimental Results, v. 1, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/exp.2020.22 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Growing in a saline environment causes changes in important physiological processes that are directly related to plant growth and development. In this study we evaluated the effect of salinity on transpiration of sorghum plants in semi-arid conditions and found that the highest rates of transpiration were observed in the hottest hours of the day, between 10 a.m. and 3 p.m., with plants subjected to the saline environment having their transpiration reduced by up to 70% when compared to the non-saline environment. This behavior can be reflected in reductions in plant growth and development due to reduced water absorption by the roots, consequently causing an imbalance of nutrients in the plant due to low absorption rate and competition between nutrients and salts in the preferred routes of absorption in the roots. |
Thesagro: |
Salinidade; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221333/1/Salinity-decreases-transpiration-of-sorghum-plants-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 01363naa a2200193 a 4500 001 2130144 005 2021-02-19 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1017/exp.2020.22$2DOI 100 1 $aGUIMARÃES, M. J. M. 245 $aSalinity decreases transpiration of sorghum plants.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aGrowing in a saline environment causes changes in important physiological processes that are directly related to plant growth and development. In this study we evaluated the effect of salinity on transpiration of sorghum plants in semi-arid conditions and found that the highest rates of transpiration were observed in the hottest hours of the day, between 10 a.m. and 3 p.m., with plants subjected to the saline environment having their transpiration reduced by up to 70% when compared to the non-saline environment. This behavior can be reflected in reductions in plant growth and development due to reduced water absorption by the roots, consequently causing an imbalance of nutrients in the plant due to low absorption rate and competition between nutrients and salts in the preferred routes of absorption in the roots. 650 $aSalinidade 650 $aSorgo 700 1 $aSIMOES, W. L. 700 1 $aBARROS, J. R. A. 700 1 $aWILLADINO, L. G. 773 $tExperimental Results$gv. 1, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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